PRIVÁT SÉF
Tóth Ágnes
Alias Nar Gourmet
Török gasztronómia szerelmese. Azt vallja nem profi szakács, vagy újságíró, egyszerűen csak rajong a török kultúráért és gasztronómiáért. Azért, aki kóstolta Ági ételeit az azonnal tudja, hogy a keze alól tányérra kerülő török ízekkel varázslatosan bánik. Ételein keresztül olyan történeteket tud megosztani, amelyek távoli tájakra repítenek és ízek, színek, illatok kavalkádját elevenítik meg.
De miért a török gasztronómia?
„Mert a török utcai árusoktól vett friss narancslé sárgája a legszebb sárga, amit valaha láttam, mert a legjobb barista által készített tejeskávén sem olyan szép hab, mint a frissen csapolt ayranon (sós joghurtital), mert nincs még egy olyan édesség, amiben a cukorszirup és az olvadt sajt olyan tökéletes párost alkotna, mint a künefében, mert életemben nem láttam még olyan gyönyörűségesen óriási sült gesztenyéket, mint az İstiklal Caddesin, mert a mélyvörös török tea mindenkiben megállítja egy kicsit az időt és ráveszi, hogy akár órákon át bámulja az utca népét egy kis lócáról és mert egy szivárványnak sem olyan gyönyörűek a színei, mint a Fűszer Bazár standjain roskadozó ezernyi fűszernek. No hát ezekért!”
Mi Ági kedvenc étele?
A doleme- lilabazsalikomos paradicsomszószban főtt bárányhúsos rizses gombócok sütőtökkel vagy a hazai töltött káposzta és bármilyen főzelék minden mennyiségben.
Hogyan rendeld meg a séfed?
- Ha Ágit választottad, írj nekünk, hogy időpontot egyeztessünk és összeállítsuk a menüt!
- A megbeszélt időpontban engedd be a séfed!
- Dőlj hátra és csak élvezd, hogy a profi szakács mindent elvégez helyetted!
- Zsebeld be a bókokat és kóstoljatok finom falatokat a vendégeiddel!