PRIVÁT szakértő
BORBÁTH GABRIELLA
Spirit és pálinka szakértő
Borbáth Gabriella még gyermekkorában, a nagyapja borospincéjében szívta magába a termőföld, a szőlészetek és gyümölcsösök, a borászat és pálinkafőzés szeretetét. Felszolgálóként, később sommelier-ként, pálinka sommelier-ként, majd a Kertészeti Egyetem pálinkamester szakának elvégzése után hivatalosan is pálinkamesterként szagolja, kóstolja és értékeli a finomabbnál finomabb párlatokat.
A fiatal anyuka több mint 10 éve van a szakmában és nagy megbecsülésnek örvend. A Pálinka Nemzeti Tanácsbírójaként rendszeresen zsűrizi a hazai pálinkaházakat, 2017 óta pedig már az International Spirit World bírálója is egyben. Gabriella előszeretettel párosítja a pálinkát különböző ételekkel, ezért – a kóstolók, az előadások és a pálinkakurzusok mellett – az éttermek pálinkalapjuk összeállításában is a segítségét kérik. Gabriella szerint a pálinka nem csupán egy ital, amelyet vacsora előtt étvágygerjesztőként fogyaszthatunk, hanem a pálinka a gasztronómia része. A szakértő célja az, hogy megmutassa az embereknek: a pálinka a sokszínűségének köszönhetően számos ételhez kiválóan passzol.
Hogyan rendeld meg a szakértőd?
- Ha Gabriellát választottad, írj nekünk, hogy időpontot egyeztessünk!
- A megbeszélt időpontban engedd be
- Dőlj hátra és csak élvezd, hogy a profi szakértő mindent elvégez helyetted!
- Zsebeld be a bókokat és kóstoljatok a vendégeiddel!